Silestone

Silestone is het composietmerk van Cosentino. Silestone composiet is een uiterst hard materiaal. Silestone composiet bestaat namelijk voor 90% uit natuurlijke kwarts. Door zijn samenstelling zijn composieten werkbladen sterk en bestendig tegen alledaags gebruik. Het oppervlak van de werkblad is niet poreus en daardoor dus beter bestand tegen vlekken van koffie, wijn, olijfolie en make-up. Silestone heeft meer dan 90 kleuren en daarom zit er ook voor u altijd wel een kleur bij.

NATUURSTEEN-KEUKENBLAD-IKEA

Afwerking Silestone composiet

Bij Silestone is er ook gedacht aan de afwerking van het materiaal. U kunt kiezen uit twee verschillende afwerkingen bij alle Silestone kleuren. De kleuren zijn verkrijgbaar in een glanzende afwerking, de benaming daarvoor is polijsten. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een matte afwerking, deze afwerking wordt leather genoemd.

De Silestone kleuren

Dekton

Dekton is een merknaam van Cosentino en is één van de hardste en meest beproefde materialen in ons assortiment. Voor de vervaardiging van Dekton wordt gebruik gemaakt van de exclusieve TSP-technologie. Dit technologische proces is een versnelde versie van de veranderingen die natuursteen ondergaat door de duizenden jaren blootstelling aan hoge druk en hoge temperaturen. Deze technologie is een technologische en industriële sprong voorwaarts die een geheel nieuwe steensoort beschikbaar maakte. Het gevolg van de TSP-technologie is dat er geen enkele poreusheid van het materiaal is waar te nemen. Hierdoor is de aanwezigheid van spanningen of zwakke punten in het blad volledig uitgesloten.

dekton-marmer-look-aura
Dekton

Afwerking Dekton

Dekton heeft twee verschillende mogelijkheden voor afwerking: gepolijst en leather. Daarnaast kan Dekton worden opgedikt van 30mm tot zelfs 100mm hoogte! Dit gebeurt op een zeer solide wijze waarbij er altijd een hoge kwaliteitsnorm is.

De Dekton kleuren