Marmeren Keukenblad – Voor Een Exclusieve Keuken

marmeren keukenblad

marmeren keukenblad

Een marmeren keukenblad heeft een exclusieve uitstraling. Dit komt door de mooie kleurschakelingen en de aders die door het gesteente lopen. Is een marmeren keukenblad wat u zoekt? In wit of lichtgrijs? Of heeft u liever roze, groen of rood marmer voor uw marmeren keukenblad? Wilt u nog extra informatie voordat u overgaat tot de aanschaf van een marmeren keukenblad? Dat vindt u hier.

Marmer, een harde natuursteen

Marmer is een harde, compacte steensoort. Marmer is een vorm van natuursteen, het ontstaat door de kristallisatie van kalksteen. Deze natuursteen is zuiver en lichtdoorlatend. Marmer is redelijk identiek. Meestal bevat het marmer aders. Die zijn ontstaan door verschillende temperaturen en elementen die de aarde bevat.

Marmer is hard, maar toch goed te bewerken. Daardoor wordt marmer al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal.

Marmer heeft een hele exclusieve uitstraling. Het is dan ook niet gek dat we marmer regelmatig terug zien komen in het interieur. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld in vloeren, vensterbanken of de badkamer. Marmer is ook erg geschikt voor een marmeren keukenblad.

Verschillende soorten marmer

Er zijn heel veel verschillende soorten marmer. Dit komt doordat marmer op verschillende plekken op aarde wordt gewonnen.

Marmer krijgt altijd een typeaanduiding. De vindplaats speelt een grote rol bij de naam die het marmer krijgt. Een van de meest poplulaire soorten marmer is ‘Carrara’. Dit marmer is vernoemd naar de vindplaats Carrara in Italië. Andere marmersoorten zijn ‘Rosa Portogallo, vernoemd naar de vindplaats in Portugal of ‘Arabescato’, vernoemd naar de vindplaats in de Apennijnen van Italië.

Een Marmeren keukenblad is verkrijgbaar in verschillende kleurmogelijkheden en kleursamenstellingen. Qua kleur varieert marmer van wit met grijze aders tot beige met bruine aders of roze met rode aders. Elke kleur is weer van een andere steensoort die op een andere plaats op aarde gevonden en gewonnen is.

De voordelen van een marmeren keukenblad

Een marmeren keukenblad geeft veel sfeer aan uw keuken. Marmer is een unieke steensoort en uw keukenruimte krijgt er een exclusieve uitstraling van.

Marmeren keukenbladen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en stijlmogelijkheden. De kleur kan variëren van lichtgrijs tot roze en van wit tot zwart. Er is dus voor iedere smaak een marmeren keukenblad te vinden. Zo krijgt u gegarandeerd een unieke keuken in uw eigen stijl.

Een marmeren keukenblad is tot op zekere hoogte hittebestendig en over het algemeen redelijk kras- en drukbestendig. Pas echter wel op met het gebruik van scherpe messen. Zet ook geen hele hete pannen op het marmeren keukenblad. Oververhitting kan permanente verkleuring veroorzaken.

Op zoek naar een slijtvast keukenblad? Kies dan voor een marmeren keukenblad. Marmer is namelijk erg slijtvast.

Wij maken uw marmeren keukenblad volledig voor u op maat. Indien u uitsparingen wenst voor een kookplaat of spoelbak is dat uiteraard ook mogelijk.

De nadelen van een marmeren keukenblad

Een nadeel van marmer is dat het sterk reageert op zuren en dus vlekgevoelig is. Zorg er daarom voor dat uw mareren keukenblad niet teveel met zure vloeistoffen als cola of citroensap in aanraking komt. Als dit toch gebeurt, spoel het dan meteen weg met water als u blijvende schade aan uw marmeren keukenblad wilt voorkomen.

Uw marmeren keukenblad heeft regelmatig onderhoud nodig. Het keukenblad regelmatig van een nieuwe beschermlaag voorzien is noodzakelijk.

Gebruikt u een verkeerd schoonmaakmiddel om uw marmeren keukenblad schoon te maken? Dan is uw marmeren keukenblad snel aangetast. Marmer is namelijk zeer gevoelig.

Doordat marmer geen harde steen is, kan een marmeren keukenblad gevoelig zijn voor scherpe voorwerpen. Wees met scherpe messen op uw hoede voor krassen.

Een marmeren keukenblad is niet het allergoedkoopste keukenblad. Marmer is namelijk een van de duurste materialen voor een keukenblad.

Het onderhouden van een marmeren keukenblad

Wilt u lang van uw marmeren keukenblad kunnen genieten? Dan is het noodzakelijk dat u uw marmeren keukenblad onderhoudt.

Voorzie uw marmeren keukenblad regelmatig van een verse beschermlaag. Zo voorkomt u vlekken en krassen in uw marmeren keukenblad.

Heeft uw marmeren keukenblad toch permanente schade opgelopen? Dan is het polijsten van marmer een optie. Tijdrovend, maar met een mooi resultaat tot gevolg.

Levertijd van uw marmeren keukenblad

Bestelt u bij aanrechtbladkopen.nl een keukenblad, dan leveren we die zo snel mogelijk. Binnen 8 weken na uw order leveren en plaatsen wij deze.

De installatie van een marmeren keukenblad

Uw keukenblad wordt professioneel geplaatst. Kwaliteit staat te allen tijde centraal. Ervaren installateurs zorgen ervoor dat uw marmeren keukenblad zonder schade in uw keuken terecht komt.

De doelgroep

Wij maken geen onderscheid in klanten. We leveren marmeren keukenbladen aan:

  • -consumenten
  • -aannemers
  • -ontwikkelaars
  • -ontwerpers
  • -winkels

[cta]