Marmeren Bladen – In Diverse Kleurmogelijkheden

Marmeren bladen zijn luxe en heel anders dan aanrechtbladen van een ander materiaal.

marmeren bladen

marmeren bladen

Wij adviseren u graag over marmeren bladen. Maak snel kennis met ons uitgebreide assortiment aan exclusieve, kleurrijke en stijlvolle marmeren bladen.

Marmeren bladen – ontstaan door kristallisatie van kalksteen

Marmer is een harde, compacte natuursteen. Het marmer wat in marmeren bladen verwerkt wordt, ontstaat door kristallisatie van kalksteen.

Marmer is een steensoort die zuiver en lichtdoorlatend is. Het kenmerkt zich door de opmerkelijke aders. Die aders zijn ontstaan door de verschillende temperaturen en elementen die de aarde behelst.

Marmer is een harde steensoort die toch goed te bewerken is. Mede daardoor wordt marmer al eeuwenlang gebruikt als bouwmateriaal.

We zien marmer regelmatig terugkomen in het interieur. Het heeft een hele exclusieve uitstraling. Marmer wordt vaak toegepast in vloeren, vensterbanken, badkamers en keukens.

Diverse soorten marmeren bladen

Marmer wordt op heel veel verschillende plaatsen in de wereld gewonnen. Daardoor zijn er ook vele soorten marmer.

Marmer krijgt altijd een typeaanduiding. De vindplaats speelt daarbij een grote rol. Een populaire soort marmer is bijvoorbeeld ‘Carrara’, vernoemd naar de vindplaats Carrara in Italië. Andere marmersoorten zijn ‘Rosa Portogallo, vernoemd naar de vindplaats in Portugal of ‘Arabescato’, vernoemd naar de vindplaats in de Apennijnen van Italië.

Marmeren bladen zijn verkrijgbaar in verschillende kleurmogelijkheden en kleursamenstellingen. Qua kleur varieert marmer van wit met grijze aders tot beige met bruine aders of roze met rode aders. Iedere kleur is afkomstig van een andere steensoort die op een andere plaats op aarde gevonden en gewonnen is.

Waarom marmeren bladen aanschaffen?

Een marmeren werkblad kenmerkt zich door de mooie kleurschakelingen en de aders die door het gesteente lopen. Dit geeft een exclusieve uitstraling. Uw keuken krijgt er veel sfeer door. Marmeren bladen zijn te koop in diverse kleurmogelijkheden, van roze en rood tot groen en lichtgrijs. Kiest u voor modern rood of roze, of gaat u voor een meer standaard kleur als lichtgrijs, wit of zwart? Laat u verrassen door de kleurschakeringen en de mooie kristalstructuur!

Kiest u voor een marmeren blad, dan heeft u de keuze uit uit verschillende vormen en stijlen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voor iedere smaak en stijl zijn marmeren bladen voor in de keuken te vinden. Marmer is puur en onsterfelijk.

Marmeren bladen zijn redelijk hittebestendig. Kijk echter wel uit met kokend hete pannen. Wanneer u die op marmeren bladen zet, kan het marmer oververhit raken en permanent verkleuren. Gebruik daarom onderzetters.

Een marmeren blad is ook behoorlijk kras- en drukbestendig. Het is echter niet de bedoeling dat u met hele scherpe messen direct op marmeren bladen snijdt. Gebruik altijd snijplanken.

Tot slot is marmer ook een materiaal dat redelijk slijtvast is. Als u marmeren bladen goed behandeld, gaan deze lang mee.

De nadelen van marmeren bladen

Marmeren blad reageren sterk op zuren en zijn daarom gevoelig voor vlekken. Wanneer u marmeren bladen niet teveel in aanraking laat komen met zure vloeistoffen als cola of citroensap, hoeft dit geen problemen te veroorzaken. Morst u toch met een zure vloeistof? Spoel dit dan direct weg met water om blijvende schade aan uw marmeren blad te voorkomen.

Marmeren bladen vergen veel onderhoud. Ze hebben regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Marmer heeft een aantal keer per jaar een nieuwe beschermlaag nodig.

Marmer kan gevoelig zijn voor scherpe voorwerpen. Wees voorzichtig met scherpe messen op marmeren bladen. Het snijden met scherpe messen kan krassen veroorzaken.

Een ander nadeel van marmer is, dat het niet het allergoedkoopste materiaal is.

Marmeren bladen op maat

Wij maken marmeren bladen volledig voor u op maat. We beginnen met het opmeten van uw keuken. Zodra we de afmetingen van het toekomstige blad ter beschikking hebben, beginnen we in de fabriek met de productie van de marmeren bladen.

Wilt u uitsparingen in marmeren bladen? Dat is mogelijk. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van uitsparingen in marmeren bladen voor:
-fornuis
-spoelbak
-kraangat
-cooker
-stopcontacten

U kunt marmeren bladen uiteraard ook zelf inmeten als u dat wenst. Bekijk hiervoor ons filmpje werkblad inmeten.

Marmeren bladen onderhouden

U wilt uiteraard lang van uw marmeren blad kunnen genieten. Zorg daarom voor regelmatig onderhoud.

Gebruik allereerst altijd de juiste schoonmaakmiddelen om marmeren bladen schoon te maken. Doet u dit niet, dan raken marmeren bladen snel aangetast. Marmer is een zeer gevoelige natuursteen.

Om vlekken en krassen in marmeren bladen te voorkomen, voorziet u het marmer regelmatig van een verse beschermlaag.

Hebben marmeren bladen toch permanente schade opgelopen? Dan kunnen deze nog gepolijst worden. Dit heeft een mooi resultaat tot gevolg.

Levertijd marmeren bladen

Wij leveren uw marmeren bladen zo snel mogelijk. Soms is het mogelijk om marmeren bladen al na 2 dagen bij u thuis af te leveren. Binnen 8 weken na uw order heeft u het aanrechtblad gegarandeerd in huis.

Marmeren bladen installeren

Onze professionele installateurs zorgen ervoor dat de marmeren bladen geplaatst worden. De installateurs zijn allen goed opgeleid en gaan vakkundig te werk. De kwaliteit van de marmeren bladen staat altijd centraal.

Voor wie zijn marmeren bladen geschikt?

Wij maken geen onderscheid in klanten. We leveren marmeren bladen aan:
-consumenten
-aannemers
-ontwikkelaars
-ontwerpers
-winkels

[cta]