Kwartscomposiet Werkblad – Buitengewoon Hard en Bestendig

Een kwartscomposiet werkblad is waterdicht, hittebestendig en krasbestendig. Kwartscomposiet is verkrijgbaar in talloze kleuren en diverse afwerkingen; gebrand, gepolijst of gezoet. De beste keuze op het gebied van zowel prijs als kwaliteit is een kwartscomposiet werkblad.

Kwartscomposiet werkblad

Kwartscomposiet werkblad

Het ontstaan van een kwartscomposiet werkblad

Composiet is afgeleid van het woord compositie. Dit betekent samensmelting van twee of meer materialen.

Het hoofdbestanddeel van een kwartscomposiet werkblad is kwarts. Voor een groot deel bestaat een kwartscomposiet werkblad uit kwarts, vermengd met harsen en gerecycled graniet.

Kwartscomposiet wordt ook wel de industriële variant van natuurstenen werkbladen genoemd. Het bevat wel natuursteen, maar het wordt technisch vervaardigd. Werkbladen van kwartscomposiet worden gepolijst, gebrand of gezoet geleverd.

Kwartscomposiet is met name ontwikkeld als alternatief voor graniet, met als voordeel de vele kleurmogelijkheden. Gaat u voor een glanzende of een matte kleur?

Enkele merknamen van kwartscomposiet zijn Compac composiet en Silestone composiet.

Een gepolijst, gebrand of gezoet kwartscomposiet werkblad

Een kwartscomposiet werkblad heeft drie verschillende afwerkingsmogelijkheden.

Gepolijst kwartscomposiet werkblad
Gepolijst kwartscomposiet is heel fijn gepolijst. Hierdoor krijgt een kwartscomposiet werkblad een hoge glansgraad. Dit uit zich in een mooi spiegelend oppervlakte. Een gepolijst kwartscomposiet werkblad is heel dicht, kleurvast, kras- en vlekbestendig.

Gebrand kwartscomposiet werkblad
Een gebrand kwartscomposiet werkblad ontstaat doordat het oppervlak een warmtebehandeling van ongeveer 1300 graden Celsius ondergaat. Een kwartscomposiet werkblad wordt door het branden ruw en open van structuur. De open structuur heeft als nadeel dat vocht en vuil snel in het materiaal kunnen trekken. Dit is tegen te gaan met een impregnant.

Gezoet kwartscomposiet werkblad
Een gezoet kwartscomposiet werkblad heeft een matte uitstraling. Dit komt doordat het kwartscomposiet werkblad het laatste proces van polijsten niet ondergaan heeft. Een gezoet kwartscomposiet werkblad heeft een opener oppervlak waardoor vocht en vuil snel in het materiaal kunnen trekken. Dit kunt u tegengaan door een impregnant te gebruiken.

Waarom kiest u voor een kwartscomposiet werkblad?

Een kwartscomposiet werkblad is geschikt wanneer u op zoek bent naar een werkblad die uw keuken een luxe uitstraling kan geven.

Kiest u voor een kwartscomposiet werkblad, dan kiest u voor een oersterk en hittebestendig werkblad. Op kwartscomposiet kunt u gerust een hete pan plaatsen, zonder dat het werkblad direct barst.

Een kwartscomposiet werkblad is krasbestendig, stootvast en slijtvast. Het materiaal zal in de toekomst niet rekken of krimpen. Door deze eigenschappen gaat een kwartscomposiet werkblad erg lang mee.

Kwartscomposiet is een erg dicht materiaal. Dit betekent dat water, vocht of schadelijke stoffen geen kans maken om uw kwartscomposiet werkblad binnen te dringen. Hierdoor is kwartscomposiet erg hygiënisch om op te koken.

Een kwartscomposiet werkblad is ook nog betaalbaar. Dit komt onder andere doordat kwartscomposiet een samengesteld materiaal is.

Minpunten van een kwartscomposiet werkblad

Nadeel van een kwartscomposiet werkblad is dat bijtende materialen en hete pannen veel schade aan kunnen richten.

Bij directe hitte ontstaat er een thermoshock. Wanneer u een hete pan op uw kwartscomposiet werkblad plaatst, ontstaan er door de plotselinge opwarming mogelijk zichtbaar blijvende vlekken.

Een kwartscomposiet werkblad heeft een iets minder natuurlijke uitstraling dan bijvoorbeeld graniet. Dit wordt soms als nadeel gezien.

Het onderhoud aan een kwartscomposiet werkblad

Een kwartscomposiet werkblad is erg onderhoudsvriendelijk. Wanneer u een paar simpele voorzorgsmaatregelen neemt, behoudt uw kwartscomposiet werkblad lang zijn kwaliteit.

-Zet pannen altijd op een onderzetter.
-Verwijder vlekken zo snel mogelijk.

Zitten er vlekken op uw kwartscomposiet werkblad? Deze verwijdert u snel en makkelijk met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Bij sterkere vervuiling kunt u ook glasreiniging gebruiken. Dagelijks onderhoud zorgt voor een langdurig mooi kwartscomposiet werkblad.

Een andere aanrader voor het schoonmaken van uw kwartscomposiet werkblad is het gebruik van een natuursteenreiniger. Gebruik daarentegen nooit aceton of thinner.
Door een kwartscomposiet werkblad jaarlijks te impregneren, wordt het werkblad extra dicht.

Levertijd kwartscomposiet werkblad

Wij leveren uw kwartscomposiet werkblad snel en efficiënt. Altijd binnen 2 dagen tot 8 weken na uw order.

Installatie kwartscomposiet werkblad

Het installeren van een kwartscomposiet werkblad gebeurt altijd zeer professioneel. Bij ons staat de kwaliteit van uw kwartscomposiet werkblad te allen tijde centraal. Wij installeren uw werkblad zonder schade in uw keuken.

Doelgroep voor een kwartscomposiet werkblad

Wij maken geen onderscheid in klanten. Een kwartscomposiet werkblad is geschikt voor:
-consumenten
-aannemers
-ontwikkelaars
-ontwerpers
-winkels

[cta]