Hardstenen Aanrechtblad – Buitengewoon Stijlvol

Gaat uw hart uit naar een hardstenen aanrechtblad? Een hardstenen aanrechtblad is uniek en buitengewoon stijlvol en past in bijna iedere keuken. U haalt gegarandeerd een bijzonder aanrechtblad in huis.

hardstenen aanrechtblad

hardstenen aanrechtblad

Hardsteen – een bijzonder materiaal

Een hardstenen aanrechtblad is geproduceerd uit hardsteen. Dit materiaal wordt ook wel Blauwe hardsteen, Blauwsteen, Arduin, Kolenkalksteen of Petit Granit genoemd.

Hardsteen heeft een uitgesproken blauwgrijze kleur. Het is van oorsprong een kalksteen die zich kenmerkt door de aanwezigheid van veel resten crinoïden. Crinoïden zijn diertjes met een kalkskelet die op de bodem van de zee leven.

Wanneer crinoïden sterven, blijft hun kalkskelet op de bodem van de zee achter. Samen met het mineraal calciet die het geheel aan elkaar gesmeed heeft, vormde zich in de loop der jaren een blauwe hardsteenlaag. Het materiaal hardsteen is dus samengesteld uit kalkskeletten van zeediertjes en calciet. De precieze kleur van het hardsteen is bepaald door de zeer fijn verspreide plantaardige resten.

Het materiaal hardsteen is te vinden in diverse landen, waaronder België, Ierland en China. Nadat hardsteen gewonnen is in deze landen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Het wordt gebruikt voor vensterbanken, tafels en voor uw hardstenen aanrechtblad.

Bekijk hier ons aanbod in hardsteen

Een hardstenen aanrechtblad heeft vele mogelijkheden

De mogelijkheden van een blauwgrijs hardstenen aanrechtblad zijn eindeloos. De kleur van een hardstenen aanrechtblad varieert van licht- tot donkerblauw. Vervolgens kan het hardstenen aanrechtblad nog bewerkt worden. Bewerkingen die mogelijk zijn bij een hardstenen aanrechtblad:

  • -licht tot zwaar geschuurd
  • -gezoet
  • -gepolijst

Afhankelijk van de bewerking kan de kleur grijs tot lichtblauw of donkerblauw tot zwart worden.

De kleur en de bewerking- en stijlmogelijkheden zijn dus divers. Ook de vorm kiest u zelf. Wij maken het hardstenen aanrechtblad volledig voor u op maat. Indien u uitsparingen wenst voor een kookplaat of spoelbak is dat uiteraard ook mogelijk.

Waarom een hardstenen aanrechtblad kopen?

Koopt u een hardstenen aanrechtblad, dan koopt u een aanrechtblad die in bijna iedere keuken past. Hardsteen heeft namelijk een natuurlijk uiterlijk. Dit maakt het geschikt voor diverse interieurs.

Een hardstenen aanrechtblad is zeer hittebestendig. Het materiaal is daarnaast hard, sterk en dicht. Een hardstenen aanrechtblad gaat hierdoor lang mee.

Hardsteen is een uniek, levendig materiaal. Het heeft een warme uitstraling, perfect voor een aanrechtblad. Dit komt onder andere door de onregelmatigheden, zoals de fossieltjes.

Een hardstenen aanrechtblad heeft een lange levensduur. Door het aanrechtblad regelmatig van een onderhoudsbeurt te voorzien, blijft het lang mooi.

Nadelen hardstenen aanrechtblad

Hardsteen is soms wat minder praktisch dan graniet of kunststof. Vlekken zijn lastig te verwijderen en als u vlekken niet direct verwijdert, blijft u ze lang zien. Sterke vervuiling, zoals frisdrankzuren en agressieve reinigingsmiddelen moeten daarom zo snel mogelijk verwijderd worden.

Een regelmatige onderhoudsbeurt is geen overbodige luxe voor een hardstenen aanrechtblad. Regelmatig impregneren van een hardstenen aanrechtblad is noodzakelijk en tijdrovend.

Op een hardstenen aanrechtblad dient u altijd snijplanken te gebruiken. Hardsteen is niet bestand tegen scherpe materialen. Wanneer u geen gebruik maakt van snijplanken, zit uw hardstenen aanrechtblad snel onder de krassen.

Het onderhoud aan een hardstenen aanrechtblad

Een hardstenen aanrechtblad heeft regelmatig onderhoud nodig. Wanneer u het onderhoud bijhoudt, gaat een hardstenen aanrechtblad lang mee. Manieren om een hardstenen aanrechtblad te onderhouden:

Met groene zeep en wax
Maak het hardstenen aanrechtblad een keer per maand schoon en gebruik daarna wax die geschikt is voor hardsteen. In plaats van wax kunt u ook olijfolie gebruiken.

Met olijfolie
Een andere manier is het wekelijks inwrijven van het hardstenen aanrechtblad met olijfolie. Na een aantal minuten poetst u de olijfolie eraf. Kleine beschadigingen zullen direct minder zichtbaar zijn.

Met lijnzaadolie en terpentijnolie
Als u de donkere uitstraling van het hardstenen aanrechtblad zo lang mogelijk wilt behouden, is het nodig om het keukenblad te voeden of te verzadigen. Dit kan door gekookte lijnzaadolie te mengen met terpentijnolie.

Nog meer tips om uw hardstenen keukenblad zo lang mogelijk mooi te houden:

Gebruik geen bleekmiddelen
Gebruik bij het schoonmaken van uw hardstenen aanrechtblad nooit bleekmiddelen zoals chloor of azijn. Dit tast het pigment aan.

Gebruik onderzetters en snijplanken
Zet hete pannen nooit direct op het hardstenen aanrechtblad en gebruik altijd een onderzetter. Gebruik een snijplank om te snijden. Anders krijgt u krassen in uw hardstenen aanrechtblad.

Snelle levering hardstenen aanrechtblad

Bestelt u bij aanrechtbladkopen.nl een hardstenen aanrechtblad, dan leveren we die zo snel mogelijk. Binnen 2 dagen tot 8 weken na uw order leveren en plaatsen wij uw aanrechtblad.

De installatie van uw hardstenen keukenblad

Uw aanrechtblad wordt vakkundig geplaatst. Kwaliteit staat hierbij centraal. Ervaren installateurs zorgen ervoor dat uw hardstenen aanrechtblad zonder schade in uw keuken terecht komt.

De doelgroep

Wij maken geen onderscheid in klanten. We leveren hardstenen aanrechtbladen aan:

  • -consumenten
  • -aannemers
  • -ontwikkelaars
  • -ontwerpers
  • -winkels

[cta]