Chinees Hardsteen Keukenblad – Duurzaam en Sterk

Een Chinees hardsteen keukenblad is een bijzondere aanwinst voor uw keuken. Het materiaal komt helemaal vanuit China en heeft een

chinees hardsteen keukenblad

chinees hardsteen keukenblad

uitgesproken blauwgrijze kleur. Chinees hardsteen staat stijlvol in iedere keuken.

Chinees hardsteen – gemaakt van Chinese kalkzandsteen

Een Chinees hardsteen keukenblad is gemaakt van hardsteen. Hardsteen staat ook wel bekend als Blauwe hardsteen, Blauwsteen, Arduin, Kolenkalksteen of Petit Granit.

Chinees hardsteen bestaat uit kalkzandsteen en heeft een uitgesproken blauwgrijze kleur. Chinees hardsteen kenmerkt zich door de aanwezigheid van veel resten van crinoïden. Dit zijn diertjes met een kalkskelet die op de bodem van de zee leven. Hun kalkskelet blijft op de bodem van de zee achter als ze sterven. Samen met het mineraal calciet die het geheel aan elkaar gesmeed heeft, vormde zich in de loop van miljoenen jaren een blauwe hardsteenlaag.
Hardsteen is dus samengesteld uit kalkskeletten van zeediertjes en calciet. De hoeveelheid zeer fijn verspreide plantaardige resten bepaalt de kleur.

Chinees hardsteen wordt ontgonnen in China. De mogelijkheden zijn eindeloos. Chinees hardsteen is een geliefd materiaal voor keukenbladen.

Chinees hardsteen keukenblad in diverse variaties

Een Chinees hardsteen keukenblad heeft een mooie blauwgrijze kleur. De kleur van een Chinees hardsteen keukenblad varieert van licht- tot donkerblauw en kan naar wens bewerkt worden. De bewerking bepaalt de uiteindelijke kleur. Afhankelijk van de bewerking kan de kleur grijs tot lichtblauw of donkerblauw tot zwart zijn.

Mogelijke bewerkingen voor een Chinees hardsteen keukenblad:
-licht tot zwaar geschuurd
-gezoet
-gepolijst

De kleur en de bewerking- en stijlmogelijkheden zijn dus divers. Ook de vorm kiest u zelf. Wij maken het keukenblad van Chinees hardsteen volledig voor u op maat. Indien u uitsparingen wenst voor een kookplaat of spoelbak is dat uiteraard ook mogelijk.

Waarom u voor een Chinees hardsteen keukenblad kiest

Chinees hardsteen is een aantrekkelijk materiaal met veel voordelen. Een Chinees hardsteen keukenblad heeft een neutraal uiterlijk en past daardoor in bijna iedere keuken. Het is geschikt voor interieurs van diverse stijlen.

Een Chinees hardsteen keukenblad is uniek en ziet er levendig uit. Dit komt door de fossieltjes en andere kleine onregelmatigheden in het materiaal.

Chinees hardsteen is erg hard, sterk en ook nog redelijk hittebestendig. Door deze eigenschappen gaat dit materiaal lang mee. U heeft lang plezier van een duurzaam Chinees hardsteen keukenblad.

Een Chinees hardsteen keukenblad is gemakkelijk te onderhouden en eenvoudig schoon te maken. Het is echter wel belangrijk dat u het keukenblad regelmatig van een onderhoudsbeurt voorziet.

Bekijk hier ons aanbod in Chinees hardsteen

De nadelen van een Chinees hardsteen keukenblad

Er zitten ook een paar nadelen aan een Chinees hardsteen keukenblad.

Een Chinees hardsteen keukenblad is af en toe wat minder praktisch in het gebruik. Dit komt onder andere doordat vlekken moeilijk te verwijderen zijn en ook lang zichtbaar kunnen blijven. Vervuiling moet dus altijd zo snel mogelijk verwijderd worden.

Chinees hardsteen is behoorlijk zuurgevoelig. Frisdrankzuren kunnen onherstelbare schade aanrichten aan uw Chinees hardsteen keukenblad. Het materiaal verdraagt ook geen extreem agressieve reinigingsmiddelen.

Een chinees hardsteen keukenblad heeft regelmatig een onderhoudsbeurt nodig. Geregeld impregneren van Chinees hardsteen is noodzakelijk.

U moet oppassen met scherpe materialen. Een Chinees hardsteen keukenblad is niet bestand tegen scherpe materialen en erg krasgevoelig. Gebruik altijd snijplanken. Anders zal uw Chinees hardsteen keukenblad snel onder de krassen zitten.

Onderhoud aan uw Chinees hardsteen keukenblad

U wilt uiteraard dat uw Chinees hardsteen keukenblad lang meegaat. U kunt daar zelf een aantal verschillende maatregelen voor nemen. Er zijn verschillende mogelijkheden om uw keukenblad te onderhouden:

Met groene zeep en wax
U kunt uw Chinees hardsteen keukenblad goed onderhouden en schoonmaken met groene zeep. Maak het Chinees hardsteen keukenblad een keer per maand schoon en gebruik daarna wax die geschikt is voor hardsteen. In plaats van wax kunt u ook olijfolie gebruiken.

Met olijfolie
Een andere manier is het wekelijks inwrijven van het Chinees hardsteen keukenblad met olijfolie. Na een aantal minuten poetst u de olijfolie eraf. U zult merken dat kleine beschadigingen direct minder zichtbaar zijn.

Met lijnzaadolie en terpentijnolie
Als u de donkere uitstraling van het Chinees hardsteen zo lang mogelijk wilt behouden, is het nodig om het keukenblad te voeden of te verzadigen. Dit kan door gekookte lijnzaadolie te mengen met terpentijnolie.

Andere tips om uw Chinees hardsteen keukenblad zo lang mogelijk mooi te houden:

Gebruik geen bleekmiddelen
Gebruik bij het schoonmaken nooit bleekmiddelen zoals chloor of azijn. Dit tast het pigment aan.

Gebruik onderzetters en snijplanken
Zet hete pannen nooit op een Chinees hardsteen keukenblad. Gebruik altijd een onderzetter. Gebruik een snijplank om te snijden. Anders krijgt u krassen in uw Chinees hardsteen keukenblad.

Levertijd Chinees hardsteen keukenblad

Bestelt u bij aanrechtbladkopen.nl een Chinees hardsteen keukenblad, dan leveren we die zo snel mogelijk. Binnen 2 dagen tot 8 weken na uw order is uw Belgisch hardsteen keukenblad geplaatst.

Installeren van een Chinees hardsteen keukenblad

Uw Chinees hardsteen keukenblad wordt professioneel geplaatst. Kwaliteit staat te allen tijde centraal. Ervaren installateurs zorgen ervoor dat het keukenblad zonder schade in uw keuken terecht komt.

De doelgroep

Wij maken geen onderscheid in klanten. We leveren Chinees hardsteen keukenbladen aan:
-consumenten
-aannemers
-ontwikkelaars
-ontwerpers
-winkels

[cta]