Aanrechtblad graniet of composiet

AANRECHTBLAD COMPOSIET OF GRANIET – MAAK KENNIS MET DE VOOR- EN NADELEN

Wanneer u op zoek bent naar een aanrechtblad van graniet of composiet bent u bij ons aan het juiste adres. Maak kennis met de materialen composiet en graniet, de voor- en nadelen en natuurlijk het gehele assortiment aanrechtbladen.

aanrechtblad composiet of graniet

Het materiaal composiet

Composiet aanrechtbladen bestaan uit gerecycled graniet, kwarts en harsen. Composiet wordt ook wel de industriële variant van natuurstenen aanrechtbladen genoemd. Het bevat wel natuursteen, maar wordt technisch vervaardigd. Aanrechtbladen van composiet worden gepolijst, gebrand of gezoet geleverd.

Het materiaal graniet

Graniet is een stollingsgesteente met een gekristalliseerde structuur. Het gesteente is miljoenen jaren geleden gevormd toen een heet gesmolten gesteente langzaam afkoelde diep in de aardkorst.

De mineralen binnenin het gesmolten gesteente en de gesteenten die daarin het graniet vormen, staan centraal voor de kleur, het patroon en de textuur van het graniet.

Graniet wordt in grote blokken ontgonnen in groeven verspreid over de hele wereld. De blokken worden geslepen en gepolijst in dunne stukjes om aan de eisen van de consument te voldoen. Vervolgens wordt het in een aanrechtblad van graniet verwerkt.

Voor- en nadelen van een aanrechtblad van composiet

Een aanrechtblad van composiet heeft een luxe uitstraling en is verkrijgbaar in hele diverse kleuren.

Een aanrechtblad van composiet is oersterk en hittebestendig. Dit zorgt ervoor dat het aanrechtblad niet zomaar zal barsten als je er een hete pan op zet. Het materiaal rekt of krimpt niet. Composiet is krastbestendig, stootvast en slijtvast en kan daardoor heel lang meegaan.

Bij de productie van een aanrechtblad van composiet zijn de verschillende graniet- en kwartsstukken onder hoge druk tegen elkaar geperst. Dit zorgt voor een dicht aanrechtblad dat geen vocht doorlaat. Hierdoor zullen schadelijke stoffen ook niet door het het keukenblad dringen. Erg hygiënisch!

Een aanrechtblad van composiet is iets goedkoper dan een aanrechtblad van graniet. Dit komt doordat composiet niet 100% natuurlijk is en graniet wel.

Een nadeel van een aanrechtblad van composiet is dat hete pannen en bijtende materialen schade aan kunnen richten. Bij directe hitte, zoals een hete pan op het keukenblad, ontstaat er een thermoshock. Door de plotselinge opwarming, ontstaan er zichtbaar blijvende vlekken.

Voor- en nadelen van een aanrechtblad van graniet

Een aanrechtblad van graniet heeft een levendige en luxe uitstraling. Mooi, maar wel wat prijziger dan bijvoorbeeld composiet.

Graniet is verkrijgbaar in een grote variatie aan soorten. Een aanrechtblad van graniet is daardoor te koop in heel veel verschillende kleuren en patronen. Ieder stuk graniet is anders van uiterlijk, maar met dezelfde kwaliteit.

Graniet is een 100% natuurlijk materiaal en daardoor is een aanrechtblad van graniet altijd uniek. Graniet is krasbestendig, snijvast, slijtvast en stootvast. Graniet is daardoor bijna niet kapot te krijgen. Alleen door een hele scherpe voorwerpen of door een hoge mate van inslag beschadigt dit materiaal.

Behandelt u graniet met zorg, dan is het ook vlek- en schimmelbestendig. Een aanrechtblad van graniet is gemakkelijk te onderhouden of schoon te maken. Wanneer u dit goed doet, heeft graniet de allerhoogste glanswaarde en behoudt het materiaal zijn kleur.

Een nadeel van een aanrechtblad van graniet is dat het materiaal licht poreus is. Hierdoor krijgt vocht de kans om in het aanrechtblad te trekken. Een glas wijn of een agressief schoonmaakmiddel richt al schade aan.

Het onderhoud aan een aanrechtblad van composiet

Een aanrechtblad van composiet is onderhoudsvriendelijk. Composiet is lang mooi te houden als u vlekken direct verwijdert en pannen op een onderzetter zet.

Voor het schoonmaken kunt u gewoon warm water en een mild schoonmaakmidel gebruiken. Wij raden u ook aan om een natuursteenreiniger te gebruiken. Aceton of thinner gebruiken is een slecht idee voor het schoonmaken van uw aanrechtblad .

Wilt u uw aanrechtblad extra dicht maken? Impregneer het aanrechtblad van composiet dan jaarlijks.

Het onderhoud aan een aanrechtblad van graniet

Zitten er vlekken op uw aanrechtblad van graniet? Verwijder ze met staalwol en een licht schoonmaakmiddel met heet water.

Om uw granieten aanrechtblad extra dicht te maken, impregneert u deze regelmatig.

Levertijd aanrechtblad composiet of graniet

Bestelt u bij aanrechtblad-kopen.nl een aanrechtblad van graniet of composiet, dan leveren we die zo snel mogelijk. Binnen 8 weken na uw order leveren en plaatsen wij deze.

Aanrechtblad van composiet of graniet installeren

Het installeren van uw aanrechtblad van composiet of graniet gebeurt professioneel. Ervaren, vakkundige installateurs zorgen ervoor dat uw aanrechtblad van composiet of graniet zonder schade in uw keuken terechtkomt.

De doelgroep voor een aanrechtblad van graniet of composiet

Wij maken geen onderscheid in klanten. We leveren aanrechtbladen aan:
– consumenten;
– aannemers;
– ontwikkelaars;
– ontwerpers;
– winkels.

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring op onze site te verbeteren.

OFFERTE