Leisteen Keukenblad – Voor Een Rustieke, Unieke Sfeer In De Keuken

leisteen keukenblad

leisteen keukenblad

Wilt u uw keuken een andere uitstraling geven? Of bent u om andere redenen op zoek naar naar een nieuw keukenblad. Een leisteen keukenblad is mooi en helemaal van deze tijd. Een leisteen keukenblad trekt de aandacht van iedere bezoeker die uw keuken binnenkomt.

Leisteen – een metamorf gesteente

Een leistein keukenblad is gemaakt van leisteen. Dit is een metamorf gesteente dat gekenmerkt wordt door één duidelijke, dominante foliatie van afwisselende laagjes kwarts met veldspaat en laagjes mica. Dankzij de foliatie heeft leisteen een sterke splijting en verbrokkelt het in dunne, plaatvormige brokken.

In de natuur wordt leisteen gevormd door de metamorfose van kleirijk sediment, zoals schalie of kleisteen. In bepaalde gebieden kan leisteen in de bergen gevonden worden. Het ontstaat daar uit klei die onder druk in de loop van miljoenen jaren omgevormd wordt tot leisteen.

Leisteen wordt niet alleen verwerkt in uw leisteen keukenblad. Het wordt ook veel op daken gebruikt als dakbedekking.

Eigenschappen van een leisteen keukenblad

Een leisteen keukenblad heeft een hele speciale uitstraling. Een uitstraling die in het niets op marmer of graniet lijkt.

Een leisteen keukenblad geeft uw keuken een hele rustieke sfeer. Dit komt mede door de onregelmatige structuur van het materiaal.

leisteen

leisteen

Leisteen is een splijtsteen met een ruw oppervlak. Het heeft van nature een antislipfunctie. Dit kan als voordeel of als nadeel gezien worden van een een leisteen keukenblad.

Een leisteen keukenblad heeft een redelijke weerstand tegen hitte en chemische producten. Leisteen is niet gevoelig voor zuren en vlekt bijna niet.

Uw leisteen keukenblad is verkrijgbaar in diverse kleuren. Ons veelzijdige assortiment bestaat uit leisteen in roodachtige, groengrijze, purperen, donkergrijze en grijsblauwe en zwarte tinten. veelal donkere tinten die een minimalistische en tegelijkertijd verfijnde elegantie aan het leisteen keukenblad geven.

Leisteen gaat niet zo lang mee als graniet of marmer. Het is opgebouwd uit lagen gesteente die van elkaar kunnen loslaten wanneer er een zwaar of hard voorwerp op valt. Een leisteen keukenblad is broos en kan daardoor snel beschadigingen oplopen of breken. Gebruik daarom altijd snijplanken en onderzetters.

Een leisteen keukenblad is niet heel erg goedkoop. Het valt in dezelfde prijscategorie als een marmeren keukenblad. Marmer heeft echter een langere levensduur.

Het onderhoud aan een leisteen keukenblad

Zitten er vlekken op uw leisteen keukenblad? Leisteen is makkelijk met een natte doek en een mild schoonmaakmiddel af te nemen.

Lichte krassen kunt u met een zacht schuursponsje eenvoudig verwijderen. Diepere krassen kunt u behandelen met vochtig gemaakt staalwol.

Leisteen is een poreus materiaal en moet regelmatig behandeld worden met een dichtingsmiddel. Met een kleurloos of gekleurd impregneermiddel maakt u leisteen dichter. Hierdoor wordt het materiaal vuilafstotender en trekt vocht minder snel in het leisteen keukenblad. Als u het leisteen keukenblad intensief gebruikt, kan het nodig zijn om het werkblad maandelijks met een impregneermiddel te behandelen. Gebruikt u het leisteen keukenblad minder intensief, dan is een behandeling eens in de drie maanden voldoende.

Sommige soorten leisteen zijn harder en kunnen vrij lang zonder onderhoud. Het volstaat om ze regelmatig in te wrijven met een speciale olie waardoor het materiaal minder vlekken opneemt.

Snelle levering leisteen keukenblad

Bestelt u bij aanrechtblad-kopen.nl een leisteen keukenblad, dan leveren we die zo snel mogelijk. Binnen 2 dagen tot 8 weken na uw order leveren en plaatsen wij uw leisteen keukenblad in uw keuken.

De installatie van een leisteen keukenblad

Uw leisteen keukenblad wordt vakkundig geplaatst. Kwaliteit staat hierbij centraal. Dit is wel nodig omdat leisteen een erg broos en breekbaar materiaal is. Ervaren installateurs zorgen ervoor dat uw leisteen keukenblad zonder schade in uw keuken terecht komt.

De doelgroep voor een leisteen keukenblad

Wij maken geen onderscheid in klanten. We leveren leisteen keukenbladen aan:
-consumenten
-aannemers
-ontwikkelaars
-ontwerpers
-winkels

[cta]